תושבים יקרים,

מחלקת הנוער רואה בנוער השומרון את עתיד הקהילה, לב הקהילה, ופעמים רבות – המראה של הקהילה.
לנוער כוחות רבים, אתגרים גדולים המאפיינים את גיל ההתבגרות, וחדוות עשייה לטובת השומרון בכלל וליישוב והקהילה בפרט. אני מזמין כל תושב המעוניין להתייעץ, ליזום, לייצר שיתופי פעולה ויחדיו לקדם יחד את נוער השומרון.
מחלקת הנוער במועצה האזורית שומרון יושבת תחת אגף היישובים. כתפיסה, נוער השומרון, במועצה בכלל וביישובים בפרט, הינו לב הקהילה ועתידו. מחלקת הנוער גאה להוות גוף מקצועי אשר מלווה את כלל ישובי השומרון בתחום הנוער. המחלקה מורכבת ממטה אשר אמון על כלל המערכים הפדגוגים: ההדרכה, התהליכים החינוכיים ועבודת העומק עם כלל בני הנוער בישובים ובצורה פרטנית. כחלק מעבודתה, בונה מחלקת ההדרכה, בשיתוף עם הנהגת היישוב ורכז הנוער, תכנית חינוכית וקהילתית לעבודה שנתית עם כלל הנוער במטרה לקדם אותו לאורך השנה. רכזי הנוער מוזמנים להגיע בתיאום מראש למרכז ההדרכה על מנת להשאיל חומרים ועזרים לפעילויות. בנוסף, כולל המטה מחלקת פרויקטים, ניהול תקציב, בניית תכנית שנתית, עבודה עם גופים שונים מתוך היישוב ומחוצה לו. יתרה מכך, ואולי גולת הכותרת, הינם אירועי מחלקת הנוער היוצאים לפועל לאורך השנה: טיולי נוער, אירועי קיץ, השתלמויות ועוד.
רכזי הגושים: על מנת ליצור עבודת עומק תהליכית בקרב כלל הישובים, מחלקת הנוער מעמידה לכל אזור בשומרון רכז אשר מלווה את רכזי הנוער והישובים בתחום הנוער. הליווי הינו צמוד ועיקר מטרתו הינה להעמיד כלים לרכז וליישוב להגיע לכלל בני הנוער שלו ולעבור איתם תהליך משמעותי. מלבד תפקידו של הרכז הגושי לחנוך, להדריך וללוות את רכז הנוער, תפקידו של הרכז הוא להיות הצלע המחברת בין היישוב, הרכז והנוער עצמו. אחת ממטרות העל של המחלקה הינה ללמוד ולהכיר את צרכי היישוב בתחום הנוער, תפיסתו החינוכית והיכן הוא רוצה לראות את הנוער בעתיד ולהצעיד את הפונקציות הקיימות (רכז הנוער, תנועת הנוער, משפחות מלוות ועוד) בכדי להגיע ליעד הנכסף. 


שיטת העוגנים

מחלקת הנוער מאמינה כי הפעילויות המשמעותיות ביותר עבור בני הנוער, הן תהליכיות המתרחשות לאורך זמן בצד האירועים החד פעמיים. לאור זאת, פועלת מחלקת הנוער באגף יישובים ומתנ"ס על פי שיטת העוגנים. שיטה זו פותחה ומתפתחת על ידי מחלקת הנוער, מרכז ההדרכה ואנשי מקצוע שונים, מעגנת תהליכים חינוכיים בישובים על ידי בניית תכניות תהליך מיוחדות המופעלות ע"י רכזי הנוער.
שיטת העוגנים הוקמה מתוך ראיית ההשפעה הרחבה של רכזי הנוער בישובים ומתוך הבנת משמעות תכניות תהליך לבני נוער.
העוגנים מחולקים לשלושה חלקים: יישובים, קהילתיים וחינוכיים.


אנשי קשר ודרכי התקשרות

נתנאל ברודר
עוזר מנכ"ל
יסכה אידלס
עובדת במחלקת נוער
עיינה בן חורין
עובדת במחלקת נוער
חיים אטיאס
עובד במחלקת נוער